Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион , помогнете

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Газов инжекцион , помогнете

Здравейте Първо се извинявам ако не съм уцелила раздела за тази тема. Въпроса ми е следния:
    Имам алфа 147 2.0i бензин.Ужасно много ми харчи и едвам я изхранвам.Искам да си сложа газ , обаче нямам идея какъв точно от къде и колко струва.Моля някой да ме осветли какво да търся.Мерси предварително
    Няма начин,да няма начин !

Първо да уточним колко е това "ужасно много", което ти харчи колата. Ако е около 13л/100км в София е съвсем нормално, ако е повече от 14 значи най-вероятно има някакъв проблем, който е препоръчително да се отстрани преди да се слага каквато и да било газова уредба/газов инжекцион. Дебитомер, ламбда сонди, свещи проверявани ли са какво е тяхното състояние към настоящия момент?
    Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

Първоначално публикувано от Saxy Покажи съобщение
      Здравейте Първо се извинявам ако не съм уцелила раздела за тази тема. Въпроса ми е следния:
      Имам алфа 147 2.0i бензин.Ужасно много ми харчи и едвам я изхранвам.Искам да си сложа газ , обаче нямам идея какъв точно от къде и колко струва.Моля някой да ме осветли какво да търся.Мерси предварително

ГИ Фобос са доста добри и цената е приемлива.
      С такава уредба разходът ми при градско е в границите 13 - 14/100 а извънградско - 10/100

Вероятно ще получиш повече информация, ако зададеш въпроса си във форума за
      Алфи на газ

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами някъде към 13 май ми харчи което на мен ми се вижда много...с 20 лева бензин минавам към 60км и то без да мога да си я настъпя За това искам да сложа газ за да мога да си я юркам , иначе за какво съм я купила...Иначе като цяло си я потдържам и няма проблем със свещи и там другите дето ги каза
        Last edited by Saxy; d.m.y г., 16:12.

Comment

Разхода ти е ок за този мотор Просто туин спарка е лаком сравнено с 2.0 мотори на други марки.

Относно газта - в раздела Алфи на газ ще намериш различни мнения относно различните газови инжекциони. Най-добре се консултирай с колегата robygаs.
          Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

Мерси за помоща.Ще пусна една тема там.А иначе , му писах на въпросния човек на лична но не ми отговаря

Comment

Иди на място, изпушете по цигара, поговорете си ...
              Ако караш само градско няма да ти е кой знае колко далаверата...
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

То газова добре ще си сложиш, ама се замисли и колко пари ще хвърлиш по това да я сложиш и дали ще можеш да ги избиеш ако караш на газ. Може да се окаже, че ти е по-евтино да си я юркаш така.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Иди на място, изпушете по цигара, поговорете си ...
                  Ако караш само градско няма да ти е кой знае колко далаверата...
                  Обикновено само чета, но тук ...
                  11 газ с/у 11 бензин - дали няма далавера? И то в София

Comment

Първоначално публикувано от Onemadcap Покажи съобщение
                    ГИ който прехвърля на температура и къси разстояния... ще имаш 8/100 бензин 4/100 газ.
                    Спести 3 лв. на 100 км... имаш да избиеш 1000.
                    Без да знаем конкретния случай не може да се каже.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

понеже имах същия мотор, та...
                      Всяка седмица зимата си зареждах 98 за 10лв, относно стоплянето до нужните градуси (30-40) ставаше след около 5-10мин каране (от нас до баничарницата), което напълно ме устройваше (естествено с нов термостат). Разхода ми на газ беше приемлив, около 10-11 на 100км.
                      пс Тва животно няма изхранване на бензин, особено ако го юркаш. Отначало преди да сложа газ и докато се нарадвам как изтегля, ми лапаше около 40лв/100км, в сравнение с предната ми кола 10-12лв/100км което хич не ми допадаше. Та така, ако ще се кара колата (поне 10000км годишно), задължително газ, след 10-15хил км газовото се избива и тогава почва икономията.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз слложжих Ланди Ренцо - по качествени и по-ефтини от Фобос. За сервиз и поддръжка няма да коментирам. С 20лв минавам 140кмсмесено каране. Разхода може да видиш в подписа ми.
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Onemadcap Покажи съобщение
                          Разхода на газ се вдига с 1-2 литра ... Отделно си и похапва бензинец през това време. Ако и спираш често уравнението дето си изписъл става неравенсто...
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                            Разхода на газ се вдига с 1-2 литра ... Отделно си и похапва бензинец през това време. Ако и спираш често уравнението дето си изписъл става неравенсто...
                            Извинявам се, че се намесвам, но ти къде си караш колата? Защото твоите постове са неадекватни за големите градове, големите преходи. И газов инжекцион като се настрои добре харчи колкото бензин. А ако колата ти е наред загрява за 2-3 мин. Не говоря за -20градуса

Comment

В софия я карам. Ако ГИ настроиш да гори 1:1 ще позагубиш бая кончета. За какво и е на колежката спъната 2л кола.

morfius те и написъл също, че уравнението не е толкова просто.
                              Alfa Romeo 1.8 TS `98
                              sigpic

Comment

Working...
                              X